Beranda > Sastra dan Budaya > Sastra Jendra Hayuningrat Pangruwating Diyu

Sastra Jendra Hayuningrat Pangruwating Diyu

Jalmo Menungso …. !!??

Kang gumelar ana ing ngarepmu iku rupa kitab

rupa crita bab jagad  bab kowe kelawan aku  bab kawula kelawan Gusti

Nyawanga… Ilining banyu  –  Miliring angin – Urubing geni

Nyawanga… Abure peksi – kelike wulung

Kepake pitik – kluruke sawung – Kedepe kartika – abure mega

Kabeh pada nyarita nganggo ukarane dewe-dewe

Tetesing bun kang nyarita bab uleging samudra

Pletiking latu kang nyarita bab gebyaring Baskara

Kabeh kuwi rupa Sastra Jendra ….  Kabeh kuwi rupa Sastra Jendra

Yen siro bisa mangerteni  unening sandhi kang ana swalike gatra

rupa basa kang tanpa ukara  siro pranyata dipalilahi

ngawuningani Kasunyatan ing Jagad iki.

Yen sliramu ngunandika bab rasa pangrasa

tamtu mbok woco tanpa tembung.

Sabab awit ing kana  tan ana basa kang bisa gadug mbabarake isining  ati

Mangkonoa uga Sang Jagat Nata

denya ndedongeng – wewuruk lan wewarah

sadengah rupa – apa bae – sakabehane

kawedar ake tanpa ukara

Awit meneng kuwi dudu bisu…  meneng kuwi dudu bisu

Sanadyan ana sawiji wiji ing sawenehing pitakonmu

wus cumepak wangsulane ma ewu ewu

nanging ora maido yen durung  ka babar

Jer ora sadengah pawongan gadug

mangerteni tetembung  “nyata ing kalimput” kang kinira wadi.

  1. Belum ada komentar.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: